Halvseint

TV serien

Kommunemusikken har produsert all lyd og musikk til NRK1′s animerte talkshow “Halvseint”, som ble sendt på TV i 2007 og 2008. Et helt lyd-univers ble skapt fra bunn, med vignettmusikk, reklamelåter, introer og utroer, underlag og bumpere.

http://familycareintl.org/blog/1970/01/01/buy-cheap-viagra-canada/

Her er et knippe med eksempler.

halvseint-vignett Vignettmusikken

halvseint-rulletext-20-sek Rulletekstmusikken

halvseint-new-age Bumpermusikk med østlig tema

halvseint-sluttsang-6 Hvert program avsluttes med en sang, denne fra program nr. 6 i sesong 1

 

 

Jodlejoikerne

En av de mange reklamefilmene i Halvseint var for den fiktive duoen “Jodlejoikerne”, som kominerte det beste fra joiken og jodlingens verden i sine låter. Til denne reklamen laget jeg tre korte låter, tekstene er skrevet og framført av Ingrid Gjessing Linhave, som også hadde idèen til reklamen:

joikejodler-liebst-du-mir-1 Liebst du mir

joikejodler-mein-welt Mein welt

joikejodler-tanz-mit-mir Tanz mit mir

 

 

Heinrich Stammler

En av gjestene i Halvseint er den tyske trance-stjerna Heinrich Stammler, skapt av Vidar Magnussen. Frasen “I like to party with beer” ble til en låt som gjorde stor suksess på Youtube, og senere ble utgitt av Sony BMG i norge og flere andre europeiske land, og angivelig versjonert til afrikaans i Sør Afrika. Låta er skrevet og produsert av Kommunemusikken, med vokal av Vidar Magnussen.

party-with-beer Party with beer

Suksessen med Heinrich gjorde at han fikk en opptreden til i Halvseint med en ny låt, denne gangen kalt “The beer situation”, tungt inspirert av oktoberfestene som pågikk mens den ble laget…

the-beer-situation The beer situation

 

 

Jøje meg, for en jul!

Til Halvseints julespesial sendt i 2007, ble det laget en kortfilm på ca. 8 minutter om en liten gutt som drar ut i storbyen på jakt etter julenissen. Denne filmen ble tatt ut til kortfilmfestivalen i Grimstad i 2008.  All musikken til filmen er produsert av kommunemusikken, og bygget rundt et eget tema som går igjen i flere elementer som feks. åpningsmusikk, underlag og stemninger for å underbygge dramatikk og hendelser.

jc3b8je-meg-for-en-jul-tema-kort Åpningstema

jc3b8je-meg-for-en-jul-nissen-letter Julenissen letter med sleden sin

jc3b8je-meg-for-en-jul-flyr Julenissen blir arrestert

Det hele ble avrundet i Halvseints studio med en julesang basert på det samme temaet, framført av karakterene i serien; Kaptein Felix, Amy og DJ Bitch.

halvseint-julesluttsang Halvseint julesluttsang

 

Halvseint blir for øyeblikket ikke produsert lenger, men finnes på DVD og på www.nrk.no/halvseint