Låter

Dobbelthopp – Superiasangen

Superia er et online dataspill for barn på nrksuper.no, og var en periode også et TV program på NRK Super med Stian Presthus som programleder.

order cialis pills

Redaksjonen kontaktet meg med ønske om å få laget en egen låt til Superia universet, sunget av Stian.

ciprofloxacin 500 mg

Vi jobbet sammen fram til tekst og melodi på det som ble “Dobbelthopp”. Låten finnes på CD’en “Supersanger”, og ble ellers brukt i programmet og på NRK Super Radio.

Dobbelthopp

Mallorcablusen (NRK)

Da Mia Kristiansen fra Stokka i Stavanger ble frastjålet den fine blusen hun hadde kjøpt på Mallorca, ringte hun i sinne til NRK Rogaland og uttrykte sin frustrasjon til programleder ��ystein Ellingsen. Resultatet ble en mikroskopisk historie fortalt på en gigantisk måte av en helt unik dame. Jeg fikk tak i klippet, og satte sammen en låt av historien som ble en umiddelbar radiohit i rogaland. Den er siden utgitt på singel av West Audio, og figurerer på McMusic 42.

mallorcablusen Mallorcablusen.

The Rogalendings (NRK)

Gjennom en serie sketsjer og en julekalender på 24 episoder sendt i NRK P3 morgen, fikk de to figurene i The Rogalendings et liv. De forsmådde rogalandsmusikerne fikk i Bjarte Tjøstheim og undertegnedes skikkelser mye å bryne seg på, mens de skrev låter og klagde over at ingen likte dem. Kommunemusikken står som produsent for lydsporet til julekalenderen, samt låten “Rogaland”.

rogalendings-trailer-med-voice Trailer for julekalender på NRK P3

rogaland The Rogalendings – “Rogaland”

Sienna (NRK)

P3TV’s figur Sienna, alias Sigrid Bonde Tusvik, slapp i mai 2008 låta “coming up”, basert på TV-innslaget ved samme navn. Den er skruppelløst spekulativt produsert som den parodien det er, og inneholder bortimot alt som finnes av technoklisjèer. Det er med blandede følelser jeg erkjenner å ha skrevet og produsert dette…

coming-up Coming up

Tookie must die (NRK)

I 1979 ble Stanley “Tookie” Williams dømt til døden for angivelig å ha begått 4 mord. Mens han var fengslet, jobbet han hardt for å hjelpe gjeng-ungdom i LA ut av de harde miljøene han selv kom fra, blant annet gjennom sitt forfatterskap. Han ble foreslått som mottaker av Nobels fredspris for innsatsen. Da han omsider skulle henrettes i 2005, startet en massiv motstand over hele USA og andre steder i verden for å redde Tookies liv. Ironisk nok var det “The terminator” – Arnold Schwarzenegger som kunne avgjøre hans skjebne. Som Guvernør i California valgte han å ikke benåde Tookie Williams, som ble henrettet med giftsprøyte den 13. desember i 2005. Han erkjente aldri noen skyld for mordene han var dømt for.

Basert på et av de siste intervjuene med Tookie Williams, samt endel klassiske utsagn av terminatoren sjøl,  laget jeg i desember samme år denne låten til NRK P3 morgen.

tookie-must-die Tookie must die

Walter Mayer (Kanal 24)

Da den tidligere østerrikske skitreneren Walter Mayer ble arrestert under OL i Torino i 2006, sovende i bilen sin, full som en alke og med kofferten full av dop – etter ������������������ ha kræsjet med politiet da han forsøkte å rømme fra dem tidligere samme kveld, leverte Kommunemusikken en “nidvise” i SAAB på Kanal 24 noen få dager etterpå.

walter-mayer Walter Mayer

Påskekrim (Kanal 24)

Til en opplesningsserie på Kanal 24, leverte Kommunemusikken i 2006 vignett og underlag. Utgangspunktet var klassisk og erverdig krim, men en touch av upper class.

paskekrimmen Påskekrim kjenning