Remixer

Lille Grethes hjerte

I 1964 kom singelen “Hjerte” med Grethe Kausland ut. Da var Grethe generic cialis 17 år, og på god vei bort fra Teddybjørner og andre barnegreier. Jeg fant låta på EMI’s samleserie “Diamanter”, som kom i 2006, og falt for den umiddelbart. Etter å ha skrudd bort så mye støy og bunn jeg kunne, og finpusset tempo og inndelinger litt, puslet jeg meg fram til en slags reggea/dub versjon av låten som du kan høre her. Så langt jeg vet fikk aldri Grethe hørt denne versjonen selv, da hun gikk bort alt for tidlig i 2007.

lille-grethes-hjerte.mp3 Lille Grethes hjerte

Minnenes melodi

Denne låta synes jeg er fascinerende. Dette må nesten kunne kalles bedehusmusikk, det er så messende og kvedende mekanisk. Den tostemte vokalen setter seg så aldeles i øret, og det er nesten umulig å ikke nynne når jeg hører den. Som med så mange andre låter som fascinerer meg, endte det også her med at jeg lasta den opp, stykket den opp, skrudde den rundt og bygget et nytt komp.

minnenes-melodi.mp3 Minnenes melodi

La meg være ung

Denne versjonen av Wenche Myhres Grand Prix klassiker ble til nærmest på fleip, etter at en kompis fortalte at homsemilj����et har trykket Wenche til sitt bryst. Jeg synes det fortjente en massivt dansbar versjon, og samplet i dette tilfellet kun refrenget, siden det måtte skje litt fort. Men før “Parodi Grand Prix” ble arrangert under skeive dager i sirkusteltet på rådhusplassen i 2006, dundra angivelig denne utover horder av festklare homser til stor begeistring. Jeg fikk ikke sett det selv, men kan tenke meg det gikk for seg…

la-meg-vc3a6re-ung.mp3 La meg være ung

Kabelstrekksangen

En tidlig, tidlig morgen, på et hotellrom i Trondheim etter et langt nachspiel, våknet jeg til Norge Rundts jukeboks på NRK2. Langt borte hørte jeg en messende, merkelig strofe bli gjentatt om og om igjen. Det var fengende og veldig stabilt i toneleie og tempo, og jeg hørte for meg hvordan det kunne bli en glimrende låt. Sangeren viste seg å være Svend Helstrup, som var ansatt som oppsanger ved oslo lysverker. Da de skulle trekke svære, tjukke kabler ut for å grave dem ned, stod opp til 70 mann i grøfta og halte i tampen mens Helstup stod oppe ved trommelen med en mikrofon og sang for å holde tempo jevnt og moralen høy. Denne remixen har siden også figurert i Norge Rundt på NRK.

cable-guy Kabelstrekksangen

The Joizzman

Denne er noe mer merkelig. Det begynte som en slags instrumental jazz/dub/trip hop greie, helt fram til jeg ramla over en joik som på et eller annet vis kler musikken ganske bra. Jeg aner ikke hvem som joiker.

the-joizzman The joizzman

Bang Bang

Nancy Sinatras klassiker fra albumet “How does that grab you” er allerede remixet og gitt ut, sikkert mer enn en gang. Men det jeg har hørt av disse mixene har etter min mening gått så langt bort fra den opprinnelige melodien at mye av entusiasmen min for låta har forsvunnet. Når jeg herjer med andres låter, er det utelukkende av respekt og kjærlighet til musikken, og jeg forsøker alltid å bevare det som opprinnelig fengslet meg med låta. Jeg forsøker å tilføre noe mer enn å forandre noe. I dette tilfellet for å gjøre den litt mer dansbar, evt. nikkbar.

bangbang Bang bang

Let’s go down (in the river to pray)

Denne er stjålet fra “O’ brother, where art thou”. Det er Alison Krauss som synger sammen med et massivt kor jeg ikke vet navnet på. Orginalen er aldeles nydelig, og ingen hadde på noe vis trengt å gjøre noe som helst med den, men det er ikke alltid lett å la være. Det er ofte ingen annen grunn til å remixe noe enn for å se hva det kan bli til. Det er igjen kjærligheten til en vakker sang som gjør at jeg plukker den fra hverandre, legger til akkorder og basslinjer, beats og breaks – og så kommer det da altså en ny versjon ut i andre enden.

lets-go-down-in-the-river-to-pray Let’s go down (in the river to pray)

Go to sleep little baby

Også rappet fra “O’ brother where art thou”. Alison Krauss, Emmylou Harris og Gillian Welch synger. Begge disse låtene er hentet fra konsertfilmen “Down from the mountain” som ble spilt inn i forbindelse med Coen brødrenes film.

go-to-sleep-little-baby Go to sleep little baby

Psycho Killer

Stjålet fra kanskje verdens beste konsertfilm, “Stop making sense” av Talking Heads. Dette er første låt i filmen, hvor David Byrne kommer tuslende ut på en helt tom scene med en gitar og en kassettspiller, trykker play og spiller Psycho killer alene – kun med gitar og trommemaskin. Det er ikke gjort et eneste klipp her, jeg har bare meldt meg på i bandet (uten invitasjon, vel og merke), i et forsøk på å gjøre den enda mere dansbar og club-vennlig.

psycho-killer Psycho killer

Me so lücky (Oh, how lucky I am)

Denne låten ble spilt en del på “Radio Aktiv” i Egersund, hvor jeg jobbet i mange år. Jeg har alltid synes den er veldig fin i all sin nærmest naive enkelhet, men har lenge ikke klart å få tak i låta. Denne remixen er laget på en versjon jeg fant på Youtube, og er således ikke optimal i lyden, men det funker nå på et vis likevel. Ekstremt dance, nesten trance orientert dette her, men jeg har da også alltid vært en sucker for feite beats…

Oh how lucky I am Oh, how lucky I am (remix)

Mammy Blue

Nok et nydelig refreng som har gjort uutslettelig inntrykk på meg. Fant igjen denne singelen nylig, og måtte bare skru og mekke litt på den. Jeg har bare brukt refrengene i denne miksen, så dette er på ingen måte hele låten. Den er gitt ut av en lang rekke artister gjennom årene, bla. Roger Whittaker, Demis Roussos, Julio Inglesias og Celine Dion, men jeg personlig liker best denne versjonen til Canadiske Top Pops.

Mammy Blue remix Mamy Blue remix